Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • SHARP hírek
  • 2016-05-13 00:00:00
  • http://napidroid.hu

Nem gyenge a Sharp új, vízálló csúcsmobilja

A Huawei-Leica szövetség mintájára a Sharp is egyesítette erejét egy prémium kamerákkal foglalkozó gyártóval, a Ricoh-val. A japán cég hivatalosan is nevét adta a Sharp Aquos Zeta-hoz, ami nem csak a képrögzítő apparátust tekintve nagyon vagány okostelefon.

A Sharp üdvöskéje vízálló házzal kápráztat el minket, amelynek oltalmában olyan hardveres összetevők végzik a dolgukat, mint egy Qualcomm Snapdragon 820 chipset, illetve a mellépakolt 3 GB RAM. A megjelenítő felbontása Full HD, a panel IGZO technológiát használ, a képátló pedig 5.3 col, amihez meglehetősen vékony káva társul. Persze láttunk már ennél durvább, laptopokat megszégyenítő rendszermemória mennyiséget és képernyőfelbontást, de úgy hiszem a fenti jellemzők is nagyon rendben vannak.

A hátlapi kamera is a legnagyobbakéval vetekszik, hiszen 22.6 megapixeles felbontásban rögzíti a múlandó pillanatot, ráadásul ahogyan az előbb említettem, a szenzor magán hordozza a Ricoh áldását is, ami mindenképpen igazolás a minőségre. Sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen módon, és mennyire vett részt a kameragyártó az apparátus megalkotásában. Lehet, hogy a hardver is tőlük van, de az sem lehetetlen, hogy csak a hozzávaló szoftvereket fejlesztették, ez még jelenleg nyitott kérdés. Az előlapi kamera egyébként 5 megapixeles képeket készít.A mobil kapható zöld, fekete és fehér színekben és első körben Japánban jelent meg a készülék.