Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • Újdonságok
  • 2017-07-19 00:00:00

A jövő már megérkezett hozzánk 3D nyomtatással készült alkatrészek formájában

2017. júliusában irodatechnikai szervizünk mérföldkőhöz érkezett, ugyanis 3D nyomtatási technológia felhasználásával sikeresen elvégeztük egy nagyértékű szkenner javítását, új utat nyitva így a lehetőségek terén.

Ezidáig csak híreket közöltünk a 3D nyomtatás feljődéséről, az ezzel előállított művégtagokról, autóalkatrészekről, húspogácsákról, míg egy szép napon bekövetkezett az, amitől mindannyian tartottunk, ugyanakkor vártunk is rá.

Egyik partnerünk nagyértékű szkennerében olyan alkatrész hibásodott meg, melyet a gyártótól nem tudtunk utánrendelni, a gépet azonban kár lett volna leselejtezni és megsemmisíteni. Gondoltunk így egy merészet és a szükséges elemet néhány ügyeskezű szakember bevonásával lemodelleztük, megterveztük, majd 3D nyomtatóval kinyomtattuk.

Az eredmény pedig magáért beszél, a szkenner azóta is kiválóan működik.

Cégünk ezzel elindult egy olyan úton, melynek köszönhetően reményeink szerint még az eddiginél is több nyomtatót, multifunkciós eszközt és szkennert tudunk megjavítani, többek között olyanokat is, melyekről az alkatrészhiány miatt már mindenki lemondott.