Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • SHARP gépekkel kapcsolatos hírek
  • 2017-12-07 00:00:00

A SHARP az első gyártó, aki megfelel az új Nemzetközi Biztonsági Szabványnak

A Sharp digitális színes dokumentumrendszerei elsőként nyerték el a Common Criteria tanúsítványt, ami megfelel a JISEC Hardcopy Devices v1.0 védelmi profiljának.

London, 2017. november 14. - A Sharp Electronics Europe ma jelentette be, hogy a Sharp beépített adatbiztonsági opcióval rendelkező digitális színes multifunkciós nyomtatói (MFP-i) az első olyan Common Criteria minősítésű készülékek, amelyek megfelelnek a Protection Profile for Hardcopy Devices v1.0 (HCD-PP v1.0) védelmi profilnak. Ez a minősítés a kormányzati és katonai hivatalok legújabb biztonsági szabványait tartalmazza.

A Common Criteria az informatikai berendezések értékelésére használt szabályok gyűjteménye. A specifikációkat független laboratóriumok állítják be és tesztelik. A Sharp minősítését a japán IT biztonsági értékelési és minősítési rendszer (JISEC) alapján végezték el.

A Hardcopy Device Protection Profile v1.0 (HCD-PP) a digitális MFP-k új követelményrendszere, amit az amerikai és japán kormány által meghatározott biztonsági követelmények alapján határoztak meg. A rendszert a National Information Assurance Partnership (NIAP) és az International-Technology Promotion Agency, Japan (IPA) közötti ipari együttműködés keretében fejlesztették ki. Célja, hogy megóvja a multifunkciós eszköz által feldolgozott információkat a biztonsági fenyegetésektől, valamint a titkosításra és a tűzfalakra vonatkozó specifikációt is tartalmaz.

Peter Plested, a Sharp Europe, Information Systems, Director (igazgatója) elmondta: "Ez egy jelentős előrelépés biztonsági portfóliónkban, ami azt jelenti, hogy mostantól a világ legérzékenyebb adatait kezelő ügyfeleket is támogatni tudjuk munkájukban. A japán-amerikai igény nyomán megszületett magasabb minősítésre várhatóan hamarosan Európában is szükség lesz. Az új Általános adatvédelmi rendelet májusi hatályba lépése miatt még soha nem volt ennyire kiemelt téma az adatbiztonság az európai szervezetek számára."

„Nagyon komolyan vesszük ügyfeleink IT biztonságát! Az első MFP gyártó voltunk, aki Common Criteria minősítést kapott 2001-ben. Most megint mi vagyunk az elsők, akik megfelelnek ennek az új, magasabb szabványnak.”

A következő Sharp készülékek nyerték el a minősítést: MX-2630N, MX-3050N, MX-3550N, MX-4050N, MX-5050N, MX-6050N, MX-3060N, MX-3560, MX-4060N, MX-3070N, MX-3570N, MX-4070N, MX-5070N, MX-6070N. Meglévő és új ügyfeleink firmware frissítéssel adhatják ezt az opciót készülékükhöz. A JISEC által minősített termékekért látogasson el az IPA honlapjára.