Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • SHARP hírek
  • 2013-01-14 00:00:00
  • http://www.ipon.hu

A CES 2013 kiállítás sztárja: SHARP táblagép IGZO kijelzővel

A CES 2013 elnevezésű kiállításon a gyártók többsége szolgált valamilyen kuriózummal, mely mögött természetesen a SHARP sem maradt le. Itt mutatták be az új táblagépüket IGZO megjelenítővel.

Az Aquos termékvonalat gyarapító megoldás egészen érdekes külsővel került bemutatásra. Ha elvonatkoztatunk a mérettől, akkor nagyjából úgy fest, mint egy okostelefon. A pontosabb és egyszerűbb használhatóságot könnyíti majd a vékony káva, és az érintő ceruza is, ami a burkolat alatt rejtőzik, ha éppen nincs rá szükség. A gép legérdekesebb pontja persze nem ez, hanem a címben is említett kijelző.

Az SHT21 7 colos panele 1280 x 800 képpontos felbontással rendelkezik és az IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) technológiát használja. Ez a megoldás merőben más elven dolgozik, mint a legtöbb jelenlegi alternatíva, és a jövőben valószínűleg nagyon sokszor találkozhatunk majd még vele, hiszen ez lehet az egyik spórolási pont az okoseszközök világában. Az IGZO panelek az eltérő komponensek révén a társaiknál akár 80-90 százalékkal kevesebb energiát fogyaszthatnak el bizonyos körülmények között, ráadásul az utoljára látott képet akár kikapcsolt állapotban is meg tudják tartani. Nagyon jó a fényáteresztési képességük (ez az egyik ok, amiért keveset fogyasztanak) és villámgyorsak.

Az SHT21 lelke egy Qualcomm Snapdragon MSM8960 lapka, amely két, 1,5GHz-es Krait magot tartalmaz, a grafikus munka pedig egy Adreno 225-re lesz bízva. A rendszermemória 1 GB-nyi, nekünk pedig 16 GB tárhelyből kell gazdálkodnunk. Ha ez elfogyna, akkor jön képbe a memóriakártya hely, ami a microSDXC kártyákkal is elboldogul. Van még a táblában Bluetooth 4.0, NFC chip, Wi-Fi és 4G LTE hálózati modem is. Mindez 280 grammban, ami egészen impozáns ekkora méret mellett.