Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • SHARP hírek
  • 2012-04-25 00:00:00
  • http://www.techline.hu

A SHARP és a Boeing repülőgépek...

SHARP LCD-kijelzők a Boeing 787 Dreamline-ban
A Boeing 787 Dreamliner (fejlesztési nevén 7E7 vagy Y2) a Boeing Commercial Airplanes legújabb hosszútávú, közepes méretű, széles törzsű két hajtóműves utasszállító repülőgépe, melyet az Egyesült Államokban terveztek és gyártanak. A gép pilótáit a jövőben a SHARP LCD kijelzői segítik a pontos tájékozódásban.

Azt követően, hogy a Sharp 1973-ban bemutatta a zsebszámológépet, ami az első LCD-kijelzőt használó mindennapi eszköz volt, a vállalat folyamatosan fejlesztette az LCD-technológiát, lehetővé téve, hogy a laptopok, a PC-monitorok, a telefonkijelzők és a televíziók gyártásánál is fontos elemmé váljon.

Most egy újabb jelentős állomáshoz érkeztek: Sharp LCD-paneleket építenek be a Boeing új utasszállító gépe, a 787-es Dreamliner pilótafülkéibe, és ez az első eset, hogy a kereskedelmi repülésben a Sharp Aquos-szériákhoz kifejlesztett Advanced Super View  technológiát használó, 306,6 x 229,95 mm-es, 1400 x 1050 képpont felbontású LCD-kijelzők segítségével dolgoznak a pilóták. A nagy kontrasztnak, a széles betekintési szögnek és a kiváló színreprodukciónak köszönhetően a pilóta és a másodpilóta mindig tiszta képet kaphat a fontos repülési adatokról. A Sharp LCD-panelek emellett jól viselik a hőmérséklet és a légnyomás változásait, a rezgést és az egyéb külső hatásokat.