Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • SHARP hírek
  • 2012-04-16 00:00:00
  • http://www.sharp.hu

Centralizáció a SHARP-nál a költséghatékonyabb működés érdekében

A központosított páneurópai modell következő szintjén a szorosabb piaci fókusz megteremtése, a flexibilitás és a hatékonyság növelése megy végbe.

A Sharp Electronics Europe, a Sharp Corporation leányvállalata bejelentette: európai működési reformja következő szintjére lép. “A változtatások célja, hogy egy új európai szervezetet hozzanak létre, élén a nemrégiben megválasztott európai menedzsmenttel. Célunk, hogy vállalatunk hosszú távon Európában is profitábilis legyen és növekvő pályán maradjon” – mondta el ma Hamburgban Paul Molyneux, a Sharp Europe vezérigazgatója.  

Tavaly novemberben a vállalat megkezdte az átalakulást a korábbi centralizálatlan, országközpontú modellből egy központosított páneurópai egységbe, amely öt fő területen alapszik, ezek pedig: a (1) szórakoztató elektronika, (2) az információs rendszerek, (3) a mikroelektronikai alkatrészek, (4) a napelemmegoldások, illetve (5) Kelet-Európa. Ezek a területek jelentik a Sharp központi tudásbázisát a jövőre nézve. Ugyanakkor, a vállalat létrehozott egy megosztott szolgáltatási platformot Európában, hogy célspecifikusan és hatékonyan tudja kiszolgálni a különböző termékterületeket.

A vállalat újraépíti üzlettámogatási folyamatait Európa szerte, amivel egy átláthatóbb, szabványosított és automatikus üzlettámogatási modell jön létre. A szinergiákkal csökkennek a vállalat kiadásai, növekszik viszont a költségvetési kontroll, így egy fenntarthatóbb szervezet jön létre, amely versenyképesebb lesz minden európai piacon. Az átalakulás folyamata az európai Sharp-dolgozók létszámát is érintheti, mivel az új struktúra új értékesíti láncot is jelent. Ilyen esetekben, a Sharp egyeztet a felelős helyi szakszervezetekkel.

Fenállása során először hoz létre a vállalat egységes páneurópai központot, amely Londonban kap majd helyet. Minden terület, a mikroelektronikai alkatrészek (München) és Kelet-Európa (Varsó) kivételével a londoni központ vezetése alá kerül, ahogy a megosztott szolgáltatási funkciók is.

 “A Sharp továbbra is elkötelezett európai egysége és az európai piacok kiszolgálása mellett. Az új páneurópai központosított modell lehetővé teszi a fenntartható növekedést egy átláthatóbb, rugalmasabb, ugyanakkor szabványosított folyamatokon alapuló, piacorientáltabb, döntésképesebb, emberközpontúbb szervezetben” – mondta el Molyneux.