Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • SHARP hírek
  • 2012-03-14 00:00:00

Új elnök kerül a Sharp élére

Takashi Okuda veszi át Mikio Katayamatól az elnöki tisztséget a cég élén.

Áprilistól új vezető kerül a szebb napokat is látott Sharp élére, így a Sony és a Panasonic után ez a harmadik nagy japán IT vállalat, ahol a jobb üzleti megfontolások miatt vezércserét hajtanak végre. A Sony élére Kaz Hirai került, aki egy angol elnököt váltott le, a Panasonicnál egy 9 milliárd dolláros veszteség után Fumio Ohtsubo volt kénytelen távozni a bársonyszékből, az ő helyét pedig Kazuhiro Tsuga vette át. A cégek élén történt változások amiatt történtek, mert mindegyik vállalat óriási veszteséget halmozott fel 2011-ben. Ehhez az vezetett, hogy a japán jen rendkívül erős, így a gyártás megdrágult a Nyugat számára, a thaiföldi árvíz pedig külön pofon volt az alkatrész beszállítóktól függő szigetországnak, amely az évek során kiszervezte országából a különböző elemek gyártását és olcsóbb környezetbe helyezte át.

Okuda úr, a leendő Sharp vezető 1978 óta dolgozik a cégnél és azt remélik tőle, hogy a céghez fűződő több évtizedes lojalitása és tapasztalata segít a jó irányba fordítani a japán céget.